www.Dogshow-Ringtraining.nl

Tips

Voor de show op de website van de organisatie kijken of er benching aanwezig is. Dan weet je of je zelf een bench mee moet nemen.

Let ook even op de aanvangstijd van de tentoonstelling. De ene keer is dat 10 uur maar het kan ook half 10 zijn.

Wat te doen voordat je naar de show gaat

- de hond showklaar maken: kammen, knippen, trimmen, wassen, föhnen, tanden poetsen, nagels knippen; al naar gelang het ras.

- meenemen naar de show. Entingsboekje, waterbak, beloningssnoepjes, showlijntje, speldje voor draagnummer, opklapstoeltje voor jezelf en een kleed en/of bench voor je hond.

- geef je hond niets te eten voor je naar de show gaat, hooguit een klein koekje o.i.d. Dit omdat je hond als hij misselijk wordt in de auto alles onderbraakt.

- zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Zeker met een onervaren hond. Dan komt hij niet direkt in een drukke hal. Je hebt dan de kans om een rustig plekje te zoeken en je hond kan rustig alles op zich laten inwerken.

- bij binnenkomst krijg je een catalogus; hierin kan je voorin je ras opzoeken en daar staat ook vermeld in welke ring je hond gekeurt wordt. Tegenwoordig staat het op de website van de betreffende show hoe laat je aan de beurt bent en in welke hal en ring. Bij de betreffende ring kan je bij de ringmedewerkers, op vertoon van de papieren die je hebt ontvangen, een draagnummer halen.

- als je op het ringbord kijkt kan je zien wanneer je ras wordt gekeurd. Er wordt gekeurd volgens de volgorde van het bord. Er worden vaak meerdere rassen in 1 ring gekeurd. Je kan ook met vragen bij de ringmedewerker terecht.

- als de keuringen begonnen zijn kan je vast even kijken waar de keurmeester op let en hoe hij/zij keurt.

- zorg dat je op tijd bij de ring klaar staat als je hond gekeurd moet worden.

- als je hond een klasse wint, mist UITMUNTEND, moet je weer terug de ring in voor Beste Reu/Teef. Als je 2de bent gewordendan klaar staan bij de ring want als nr.1 uit dezelfde klasse van je hond wint moet de 2de uit dezelfde klasse terug komen voor reserve CAC/reserve CACIB.

- wordt je hond BOB (Beste Van Het Ras), Beste pup of beste Veteraan dan even voor in de catalogus kijken hoe laat je in de erering verwacht wordt.

- denk er aan niets bovenop de bench te plaatsen zodat er iets in kan lekken (hete koffie) of in kan vallen.

- zorg er voor dat je nette kleding draagt tijden het showen en vooral: WEES SPORTIEF.

- of je wint of verliest: je gaat altijd met je eigen kampioen naar huis.